Olmocabe – OO-magazine OO Sundhed Varmepuder som smertelindring til seniorer

Varmepuder som smertelindring til seniorer


lindring med varmepude

Der er ingen tvivl om, at de ældre borgere i vores samfund kan have utroligt mange spændinger i alle mulige muskler og led. Det kan gøre en hverdag, som allerede er hæmmet, endnu sværere, end man er vant til.
Heldigvis er der råd for den slags. Forhandlere såsom www.hok.dk er nemlig utroligt opmærksomme på, hvordan hjælpemidler kan hjælpe ældre med netop denne slags problemer. Et utroligt populært valg til lindringen af spændinger er varmepuder. Men hvad er det lige, de kan, og hvordan vælger man den rigtige?

Varmepuder – elektrisk eller manuel opvarmning?

Der findes generelt set to varmepuder – den elektriske og den, som skal opvarmes manuelt. Den elektriske virker kort sagt ved, at du sætter stikket i en stikkontakt, og så vil der komme en konstant varme ind i puden. Den anden slags er anderledes, fordi man her selv skal varme den op i eksempelvis mikrobølgeovnen for at nå den ønskede temperatur.
Fordelen ved den elektriske varmepude er, at den kan holde en konstant temperatur. Det betyder, at når du først sætter den i stikkontakten, så vil den bare kære derud af. Til gengæld er det ikke alle steder i huset, hvor den kan bruges, da det jo kræver en stikkontakt, mens brugen af ledninger kan være irriterende.
Den manuelt opvarmede pude er mere fleksibel. Den kan ikke holde en konstant temperatur, og man kan heller ikke helt vide, hvilken temperatur den ender på. Til gengæld, så kan du have den med overalt, og du kan altså også bruge den i ethvert hjørne af hjemmet!

Hvor meget plads skal opvarmes?

Når man skal vælge en varmepude, så bør det centrale spørgsmål være, hvor meget plads der skal opvarmes. Det går nemlig ikke, at man eksempelvis køber en alt for lille pude, som så skal dække hele ryggen.
Her er det en god idé at kigge på målene på nettet, eksempelvis kan du læse om forskellige modeller her, men det kan også være en stor fordel faktisk at se dem i virkeligheden.
Kort sagt skal man bare sammenligne det område, som skal lindres ved opvarmningen med det område, som puden faktisk kan fylde ud.

Fyld – hvad skal det til for?

Fyld er forskelligt fra pude til pude, og det er ikke alle puder, som kommer med det. For en ældre borger kan fyld være smart, fordi det kan virke lidt som en blid og konstant massage, hvilke kan hjælpe mod muskelspændinger.
Men der findes også forskellige slags fyld. Hvedekerner bruges eksempelvis som fyld, fordi dette er et materiale, som kan holde godt på varmen. Derimod kan hørfrø, som også ofte bruges, være bedre til at følge kroppens naturlige former og derfor virke bedre, hvis området, som skal varmes er bugtet eller kurvet.
Uanset hvad kan det ses, at varmepuder har mange potentialer, som man ikke lige skal kimse ad. Den rigtige varmepude kan være en medicinsk og terapeutisk behandling, som lindrer smerter og gør hverdagen mere behagelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *