Olmocabe – OO-magazine OO Bolig Vælg de rigtige møbler til børneværelset

Vælg de rigtige møbler til børneværelset


børneværelse

Børneværelset må siges at være et af de sværeste rum i et hjem at indrette. Dette skyldes, at børn hurtigt skifter mening om hvad de godt kan lide. En dag er det lilla og sommerfugle der er favoritterne, en anden dag er det grøn og heste.
Fordi børn er så omskiftelige at skulle indrette et rum til, bliver man som forældre mange gange nødt til at sætte foden ned og sige nej, simpelthen fordi det ikke kan lade sig gøre hverken tidsmæssigt eller økonomisk hele tiden at lave værelset om.
Dette understrejer blot vigtigheden af at vælge de helt rigtige møbler til ens barns værelse, så værelset nemt kan fornys uden at det koster penge – eller en masse tid.
Læs med her, og find ud af hvordan du vælger de rigtige møbler til børneværelset.

Disse møbler skal børneværelset indeholde

Når du skal indrette et børneværelse, kan du ikke komme uden om at du vil blive nødt til at skulle ændre på det igennem årene, efterhånden som dit barn bliver større og får andre interesser.
Det, som du kan undgå, er at skulle lave et helt nyt værelse en gang om måneden, hvis det stod til dit barn. Måden du undgår det på, er ved at sørge for at børneværelset indeholder alle de funktioner der skal være – dit barn skal for eksempel kunne sove og lege.
Gør derfor op med dig selv, hvad der er brug for på dit barns værelse. Alle børn er forskellige, og alle familier er forskellige. Derfor er det som andre har brug for, måske ikke det samme som din familie har brug for.
Som udgangspunkt indeholder et børneværelse dog en seng, et skrivebord, en reol til bøger og legetøj, et tøjskab og en kommode. Dertil kommer de forskellige ting, som hvert enkelt barn har. Nogle har et sminkebord, andre et legekøkken og en tredje et mini-værksted.

Vælg neutrale farver, som kan bruges igen og igen

Nu hvor du har styr på hvilke møbler værelset skal indeholde, skal du vælge møbler, som kan bruges igen og igen. Det gælder både stilmæssigt, kvalitetsmæssigt og farvemæssigt.
Er dit barn fristet af et lilla skrivebord eller en seng udformet som et piratskib, må du gennemskue om det blot er en dille, eller om det er noget, dit barn reelt set kunne tænke og vil bruge i mange år fremad. Det er ofte kun en dille, hvis det er noget impulsivt dit barn lige er kommet i tanke om.
Som udgangspunkt er det en god idé at vælge møbler hvis farver og design er neutrale, så de ikke skal udskiftes konstant. På den måde skal du blot udskifte nipstingene når dit barn ændrer smag – og det er småpenge sammenlignet med at skulle købe et nyt bord, reol eller seng.
Er du fristet af også at vælge de rigtige møbler i resten af rummene i dit hus? Tjek hjemmesiden her ud, og læs de mange guides til at vælge for eksempel det rigtige skrivebord, sofa, sengebord eller sofabord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *