Olmocabe – OO-magazine OO Shopping Tænk dig om, før du køber babyudstyr

Tænk dig om, før du køber babyudstyr


babyudstyr

Som forældre – specielt som førstegangsforældre – kan det være svært at navigere rundt i alt det forskellige babyudstyr der findes på markedet. Dette bliver ikke nemmere af, at der fra alle sider kommer inputs, råd og ideer til, hvilke babyting der er et must have at eje.
Sandheden er dog, at det langtfra er alt det udstyr på markedet, som der er et reelt behov for. Det betyder ikke, at det er nemt at skille ’need to have’ fra ’nice to have’. Det er derfor nødvendigt at man tænker sig godt om som forældre, så man ikke hovedløst køber en masse babyudstyr, man reelt set ikke har brug for.
Som en hjælp til at tænke dig om før du køber babyudstyr, får du her X gode råd til hvordan du kan tænke dig om før du køber.

Need to have versus nice to have

Du har måske hørt disse to udtryk før: ’Need to have’ og ’nice to have’. Disse to engelske begreber dækker over, hvad der er nødvendigt at have og hvad der er godt at have, men som ikke er nødvendigt.
Skåret helt ud i pap er det fuldstændigt unødvendigt at eje ’nice to have’ babyudstyr, men det betyder ikke at det er forkert. Der findes meget babyudstyr der helt sikkert gør livet med småbørn nemmere på nogle punkter, men som man sådanset lige så godt kunne undvære.
Som forældre handler et om at skille disse to ad. Det kan være meget svært, specielt hvis man ikke har den store erfaring på området. Som udgangspunkt kan du tænke på, at alt det udstyr som ikke decideret er kædet sammen med at dække et af dit barns basale behov er ’nice to have’.
Alligevel er der mange af disse, som bliver en form for nødvendige i forskellige sammenhænge. Et eksempel på en sådan ting er autostolen til bilen. Det er per definition ’nice to have’, da den kan undværes hvis du vælger at lade være med at tage dit barn med i bilen, men den bliver en ’need to have’, hvis dit barn skal med ud og køre.

Undersøg før du køber

Et andet godt råd til at undgå at købe et stykke udstyr helt hovedløst, er at undersøge udstyret grundigt, før du køber.
Du skal altså indsamle informationer, læse anmeldelser og gå i dybden med at lære produktet at kende, så du køber det helt rigtige produkt og undgår at vælge forkert.
En god hjemmeside du kan gøre dette på er pegebogen.dk, hvor du kan læse en masse guides til hvordan du vælger den rigtige udgave af det produkt du har besluttet dig for at købe.
Ligesom med alt andet må du efter du har læst en guide stadig tage stilling til, om dette stykke udstyr er nødvendigt at have i din dagligdag. Måske er der andre der har brug for det udstyr du undersøger, og måske har du ikke brug for det. Du må altså blive ved med at forholde dig kritisk, så du træffer det rigtige valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *