Olmocabe – OO-magazine OO Ferie Styrk fællesskabet med den bedste lejrtur

Styrk fællesskabet med den bedste lejrtur


braende til baal

Man ser, hvordan man har problemer med at skabe et overordnet fællesskab i den danske folkeskole. Der er ingen tvivl om, at der findes årgangen, hvor alle har det godt med hinanden, men det er i langt højere afvigelsen end normen. De fleste er utrolig opdelt i kliker, hvor nogen står udenfor fællesskabet. Det kan som voksen være svært at vide, hvad man skal gøre ved dette problem, da mange blot vil gøre det værre, ikke mindst, hvis man forsøger at tvinge et fællesskab igennem. På den måde handler det som voksen i langt højere grad om at skabe et miljø, hvor fælleskabet kan blomstre af sig selv ved hjælp af fælles og sjove aktiviteter.

For at dette kan lade sig gøre, er man nødt til at gå udover hverdagen, da hverdagen vil være præget af faste rammer og vaner, og det er derfor langt sværere at bryde det negative fællesskab.

En god måde at skabe et stærkt fællesskab er ved at skabe nogle fælles minder, som man kan kigge tilbage på, når hverdagen begynder igen. En god idé til, hvordan man kan skabe disse gode minder i et miljø udenfor hverdagen, er på en lejrtur. På den måde skal man først og fremmest være sammen i flere dage i træk, hvor man kommer i forskellige situationer, som man skal være sammen om.

Derudover er det nemt at lave sjove aktiviteter, der inkluderer alle. Dog er det utrolig vigtigt, at man laver en rigtig god lejrtur, hvis ikke det skal have den modsatte effekt. Dette gøres først og fremmest ved, at man finder en god hytte i omgivelser, der ligger op til aktiviteter. Derudover er det også vigtigt, at man finder den gode balance mellem fællesaktiviteter og fritid. For der er ingen tvivl om, at der skal være nogle obligatoriske fælles ting, men hvis hele lejrturen bliver brugt på obligatoriske aktiviteter, kommer det bare til at virke som en påtvunget tur.

Få inspiration til en god lejrtur på nettet

Når man som voksen skal sidde og finde ud af hvilke aktiviteter, der vil blive en succes, og hvilke der vil blive en fiasko, kan man hurtigt løbe ind i problemer. For man kan som voksen have svært ved at sætte sig ind i, hvad børnene finder sjovt, og det er derfor ualmindeligt vigtigt, at man inkluderer børnene i planlægningen af lejrturen, hvis den skal lykkes. Derudover kan man med fordel gå på nettet, når man skal finde inspiration til sjove aktiviteter.

Begynd planlægning af lejrtur nu

Når man endelig har besluttet sig for, at børnene skal på lejrtur, handler det om, at man kommer i gang med planlægningen så hurtigt som muligt. Det første, man skal gøre, er at finde et sted og en dato, så man kan sørge for, at så mange som muligt kan komme med. Heldigvis er internettet her, og det kan være en kæmpe hjælp, når man skal skabe et overblik over mulige hytter. Besøge hjemmesiden lejrguide.dk og gik på hytter over hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *