Olmocabe – OO-magazine OO Sundhed Sådan går dit barn fra vandskræk til vandhund

Sådan går dit barn fra vandskræk til vandhundFor nybagte forældre kan det somme tider være en stor udfordring at få sit barn vundet til badningen. For os voksne er bad en selvfølgelig hygiejne, men ligesom med så meget andet er dette noget der skal indlæreres hos vores børn. Der findes dog ikke en decideret håndbog til hvordan man lære sit barn, at vand altså ikke er farligt. Børn er trodsalt ligeså forskellige, som dagen er lang og solen er varm. Nogle forældre oplever slet ikke nogen problemer, når det kommer til vand og badning, mens andre forældre ser badetid som helvede på Jord. Trods ingen håndbog, er der dog heldigvis hjælp at hente. Udover i denne artikel, så kan du også finde en masse gode guides til dig med barn, på Pegebogen.dk.

Vælg ikke håndvasken!

Umiddelbart kan det lyde smart. Barnet er jo så lille, og så spare man lidt penge. Men hvis man springer over der hvor gærdet er lavest og vasker sit barn i håndvasken, så er man næsten sikret et vandskræmt barn. I badoplæringsprocessen er det vigtigt at man gør badet til noget der er så behageligt som muligt, så barnet ikke for fremtiden kommer til at associere dette med noget ubehageligt. Husk på at ligegyldigt hvor ren du synes håndvasken ser ud, så er det altså stadig der du vasker dine beskidte gryder og pander op. På trods af at man så synes man er så smart at man spare lidt penge, så kommer man så til gengæld til at prøve hele hver tredje dag på at bakse med et skrigende barn der nægter at blive vasket. Og siden tid er penge, kan det derfor i sidste ende faktisk mægtigt betale sig at investere i et babybadekar.

Det er mere end kun hygiejne

Et barn, og nok især en baby, har nok lidt svært ved at se hele logikken i at blive skrubbet i noget vand en gang imellem. Det er jo meget sjovere at lege med dukker eller løbe gennem mudderpøle. Det er derfor en rigtig god ide ikke at separere badetid fra legetid. Inkorporer legetid ind i badetid, ved at gøre badet til en sjov del af barnets hverdag, så badet i stedet for at være noget at frygte, nu bliver noget som han/hun ser frem til. Du kan indføre dette ved fx at købe legetøj dit barn kun må lege med i badet, eller andre underholdende ting som sæbeboblemaskiner el. lign. Ved at gøre dette legetøj til en eksklusiv badetid ting, bliver disse ting nu mere spændende, på samme måde som Legoland eller is er spændende. Eksklusivitet gør alting mere interessant, især i et barns øjne. For dig kan badetid derfor sagtens stadigvæk handle om at gøre dit barn rent, men for dit barn kommer det så til at betyde at han/hun endelig får lov til at lege med noget helt særligt legetøj. Det er trodsalt nemmere at gøre et barn rent der ikke skriger, men blot er distraheret af nogle fine sæbebobler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *