Olmocabe – OO-magazine OO Bolig Sådan får du et rent køleskab

Sådan får du et rent køleskab



Det er en ting, der ofte underprioriteres, når det kommer til rengøring på en daglig basis. Ikke desto mindre bør man fra tid til anden gøre ens køleskab grundigt rent, for at komme dårlig lugt og bakterier til livs.

Det er nemt og hurtigt at gøre køleskabet rent

Der er mange gode grund til at have et rent køleskab. Udover at man undgår dårlig lugt, så er et beskidt køleskab et sted med fordelagtige vilkår for bakterier. Dette er problematisk, da vi netop opbevarer vores madvarer i et køleskab, for at de skal holde sig bedre. I værste tilfælde kan et uhygiejnisk køleskab føre til sygdomme og helbredsproblemer.
Det er heldigvis ikke svært at holde køleskabet rent. Det eneste det kræver er, at man har eddike, vand, opvaskemiddel – og at man rengør det fra tid til anden. Der er ingen grund til at bruge produkter med en masse kemikalier. Faktisk er det bedre at holde det mere neutralt, da der netop er tale om et sted, der skal opbevares fødevarer. Man kan stadig få et skinnende rent resultat.
Man tager 2 dele eddike og 3 dele vand, og så blander man et par dråber opvaskemiddel i. Så skal køleskabet tømmes for alle madvarer. Man kan evt. have en køletaske eller lignende, hvor man kan opbevare dem under rengøringen. Vrid en klud op i vandblandingen, og vask hele køleskabet grundigt. Herpå kan man tørre efter med lunkent vand og en smule sæbe. Hvis der er sorte striber, kan der være behov for også at bruge et middel som Rodalon. Man bør ekstra påpasselig med at rengøre den bagerste væg, samt afløbshullet. Eventuelt kan man bruge vatpinde til de svære steder. Alle hylder og skuffer skal ud, og vaskes med opvaskemiddel. Når køleskabet er tørt, kan madvarerne sættes retur.

Udnyt lejligheden til at få ryddet op i køleskabet

Man kan også benytte lejligheden til at få sorteret ens madvarer, og generelt rydde op i ens køleskab. Det er nemlig ikke nok at gøre køleskabet rent. Man skal også holde øje med, at ingen madvarer bliver fordærvede eller for gamle. Desuden er der steder og måder at opbevare tingene på, som er bedre end andre.
Grøntsager bør altid være i grøntsagsskuffen. På den måde får man ikke jordbakterier spredt rundt i resten af køleskabet. De fleste grøntsager kan opbevares i køleskabet, men f.eks. løg og tomater har bedst af at være udenfor på køkkenbordet. For mælkeprodukter gælder det, at de skal være på det koldeste sted, og det samme gælder for pålæg, kød og æg.
At have et rent og ordentligt køleskab betyder også, at det er nemmere at kontrollere. Man bør altid holde styr på holdbarhedsdatoerne og huske, at visse madvarer holder i længere tid end andre. Især når det kommer til kød, bør man være opmærksom på at det ikke ligger uforberedt i længere tid, end det bør. Det gælder også skaldyr og andre ting, som der er en reel sundhedsrisiko forbundet med ved indtagelse, når de er fordærvede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *