Olmocabe – OO-magazine OO Bolig Når tøjet skal tørres har du brug for en god tørretumbler

Når tøjet skal tørres har du brug for en god tørretumbler


god tørretumbler

Hvis man har en have, og vejret er godt kan tøjet tørres udenfor. Nogengange er det dog dejligt at have muligheden for at tørre tøj inde. Med en tørretumbler kan tøjet tørres indenfor, og det går også noget hurtigere end hvis tøjet skal tørre ude. Der kan være flere fordele ved at have en tørretumbler. Måske har du ikke en have, og kan derfor ikke hænge tøjet op ude, eller måske er vejret dårligt så det slet ikke er muligt at tørre tøjet udenfor.
Når man skal vælge en tørretumbler er der flere ting man skal tage højde for. Der er stor forskel på de forskellige typer af tørretumblere, og det er godt at sætte sig godt ind i mulighederne så man vælger den rigtige tørretumbler.

To typer tørretumblere

Der findes to overordede typer af tørretumblere. En aftrækstørretumbler og en kondenstørretumbler. En aftrækstørretumbler leder fugten væk fra tøjet og ud gennem et rør. En kondenstørretumbler afkøler den fugtige luft inde i tørretumbleren, hvorefter den samles som væske i en beholder. Den hurtigste løsning er at købe en kondenstørretumbler da den kan placeres i hjemmet uden at man skal montere et aftrækrør. Der skal dog være god mulighed for at lufte godt ud i rummet så man kan komme af med fugten der samles i rummet. Har man fin mulighed for at installere et aftræk kan en aftræktørrertumbler være en rigtig god løsning. Bor man i hus er dette lettere end hvis man bor i lejlighed.

Hvor stor skal kapaciteten være?

Man skal også tænke på at vælge en tørretumbler med den rigtige kapacitet. Det vil sige, du skal tænke på hvor mange bor der i ejendommen, og hvor meget skal der derfor kunne fyldes i tørretumbleren. Bor du alene vil du ikke tørre ligeså meget tøj som hvis der bor en familie på 5. Kapaciteten på tørretumbleren skal gerne matches med kapaciteten på din vaskemaskine, sådan at en hel vask fra vaskemaskinen, kan være i tørretumbleren, så du ikke behøver tørrer over flere omgange.

Dampfunktion og justering er nødvendig

Noget andet du skal tage stilling til er om din tørretumbler skal være med eller uden dampfunktion. Der bliver hele tiden udviklet på tørretumblere, så der bliver flere og flere funktioner at tage stilling til. Hvis din tørretumbler har dampfunktion mindsker du risikoen for krøllet tøj. Det kan spare dig for at skulle stryge tøjet.
Skal din tørretumbler have elektronisk eller manuel justering. Der er sket meget med teknologien indenfor tørretumblere. Det er nu muligt at få en tørretumbler der selv kan holde øje med hvornår tøjet er tørt. Med en manuel styret tørretumbler skal du selv indstille tiden, og må mærke efter indimellem om tøjet er tørt.

Energisluger eller energisparer

Undersøg energimærkningen inden du køber din nye tørretumbler. En tørretumbler bruger noget mere energi end man lige regner med, og har et noget større energiforbrug end eksempelvis dit køleskab. Derfor kan det være svært at finde en energivenlig tørretumbler. Se godt efter energimærkningen. Den højeste og dårligste energimærkning er C. Det bedste valg er A+++, da det har det laveste energiforbrugt og sparer dig for penge og passer på miljøet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *