Olmocabe – OO-magazine OO Sundhed Kan man få hjælp på en smerteklinik?

Kan man få hjælp på en smerteklinik?Hvert år søger mange danskere hjælp til at få kureret deres smerter på en smerteklinik. Kan man få hjælp på en smerteklinik? Spørger du måske dig selv, men det kan man faktisk sagtens. En smerteklinik kan hjælpe en med at slippe af med en række forskellige former for smerter. Det er for eksempel hovedpine og smerter i ansigtet. Det kan også være nervesmerter, som mange mennesker lider af.

Nervesmerter skyldes ikke, at man har været ude for en ulykke, eller at der er sket noget andet ubehageligt. Det skyldes simpelthen, at nerverne er gået i stykker i et område i kroppen. Det er derfor en meget ubehagelig lidelse, da den ikke har nogen grund som sådan. Selvom det ikke er rart at have smerter på grund af en ulykke eller lignende, giver det stadig mere mening for en, end at ens krop slet og ret har valgt, at det skal gøre ondt på en.

Hvordan er forløbet på en smerteklinik?

Når du kommer til en smerteklinik, har du typisk været forbi flere andre læger før. Alligevel vil de gerne undersøge dig igen på smerteklinikken. Det skyldes, at de gerne vil være helt sikre på, at du har fået stillet den rigtige diagnose. Det er derfor meget muligt, at du skal have taget røntgenbilleder eller have lavet flere scanninger, for at lægerne på klinikken kan være helt sikre på, at det er den rigtige diagnose, du har fået.

Den rigtige diagnose er nemlig garantien for, at du kan få den bedste og mest effektive behandling. Du vil jo gerne af med dine smerter hurtigst muligt. Det kan være, at de forhindrer dig i at arbejde eller bare forhindrer dig i at leve dit liv på den mest optimale måde. Så kan det være rart, at du kan vende tilbage til dit gamle liv hurtigst muligt.

Det kan derfor godt være, at du skal svare på spørgsmål på smerteklinikken, som du har svaret på tidligere. Det kan være frustrerende som patient at skulle blive ved med at gentage sin historie, men det kan være den bedste vej frem.

Hvilke typer af smertelindring bruger en smerteklinik?

Det er meget forskelligt, hvilke typer af smertelindring de bruger på en smerteklinik. Som regel vil de altid starte med at prøve at se, om der ikke findes en eller anden form for smertelindrende medicin, der kan hjælpe dig af med smerterne. I nogle tilfælde kan det faktisk være så simpelt, og det er jo klart den nemmeste løsning.

Ellers vil smerteklinikken typisk prøve at give dig nogle injektioner. Det kan være med botox, der kan være med til at lamme musklerne lidt, hvilket gør, at du ikke vil føle smerte mere. Botox er mest kendt for at kunne glatte rynker ud. På smerteklinikkerne giver de det dog ikke som rynkebehandling, og det bliver ikke sprøjtet ind i musklerne i ansigtet, der er med til at skabe mimik. Du behøver derfor ikke at være bange for at få et helt forstenet ansigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *