Olmocabe – OO-magazine OO Bolig Indret dit hjem i retro stil

Indret dit hjem i retro stil


retrostil

Mode, arkitektur og stil i det hele taget har det med at gå i ring. Særligt i disse år har retro stilen dog for alvor vundet frem og det er ikke kun synligt i tøjbutikkerne, hvor de efterhånden kun sælger trompetbukser og pastelfarvede træningsdragter.
Når det kommer til for eksempel boligindretning har retrobølgen nemlig også taget fart. Du kan sagtens købe både møbler, nipsgenstande og meget mere, som er designet af nutidige designere til at se 40 eller 50 år gammelt. Hvis du imidlertid ikke har lyst til at spytte så mange penge i dit indretningsprojekt, men ikke har noget i mod at ruge noget tid på det, så kan du sagtens gøre det billigere.
Overalt i landet er der nemlig sprunget genbrugs- og retrobutikker frem. Nogle gange kan du være umådeligt heldig at finde den helt rigtige lampe eller stol, andre gange må du tage til takke med de ting som nu en gang er til rådighed.
Du skal dog have i mente, at der kan være mange, som har fået præcis den samme ide som dig, især hvis du bor i en af Danmarks større byer. Derfor bør du også være opmærksom på, at du ofte kan få fingrene i varer, som kunne trænge til en smule restaurering

Gør det til en hobby

På den måde kan det blive en hel hobby for nogle at indrette deres hjem i god gammeldags retro stil. Man kan bruge tid på at undersøge, hvilken præcis model, der vil passe bedst ind med resten af indretningen. Derefter kan man jage denne og lignende på utallige online auktioner og i de bedste retrobutikker.
Selvom man skulle komme hjem med den helt rigtige fangst, kan den dog godt have brug for 4 nye stoleben, en ny pære i fatningen eller en omgang maling. Både for at kunne tages i aktiv brug i hjemmet, men i lige så høj grad for at lade det passe ind med resten af indretningen.
En stol skal ikke nødvendigvis beholde den samme farve eller de samme ben, hvis ikke det passer ind i stilen i dit hjem. Noget af det vigtigste at huske omkring retrobølgen er, at det ikke er et ræs for at se, hvem der er bedst til at replicere et hjem fra 70’erne.
Tværtimod låner vi de bedste stilistiske træk og genstande fra den tidsalder for så at blande dem med moderne indretning. På den måde låner vi ikke bare en gammel stil vi skaber en ny.

Belys dit hjem med en retrolampe

Lige netop det gør sig i særdeleshed også gældende, når det kommer til lamper. Særligt i Danmark har vi faktisk gjort en del i at designe lamper og det var i 70’erne og 80’erne at disse designere havde deres storhedstid og deres design var særpræget.
En retro lampe, som kommer fra den tid, kan imidlertid godt gå hen at blive dyr. Derfor kan man mange steder købe nye lamper, som ligner modeller fra den tid, men som i virkeligheden kommer lige fra samlebåndet.
Det kommer alt sammen an på, hvor meget du går op i det, og hvad dit hjem skal udstråle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *