Olmocabe – OO-magazine OO Shopping Find din nye overgangsjakke

Find din nye overgangsjakke


overgangsjakke

Forhåbentlig kan vi snart se slutningen på vinteren og så småt se foråret titte frem. Men lige pludselig bliver vinterjakken alt for varm til det lunere vejr, og man står mellem valget at fryse i en sommerjakke eller at svede i en for varm vinterjakke. Det er her overgangsjakken kommer ind i billedet. Den er god i både forårs og efterårsmånederne, hvor dagene kan se helt forskellige ud i vejret. En god overgangsjakke kan fungere til begge sæsoner og til mange forskellige outfits. Få mere inspiration her.

Men hvilken overgangsjakke skal man vælge?

Der er så mange forskellige slags overgangsjakker, at det kan være svært at vælge en enkelt. Overgangsjakkerne har en stor fordel over alle de mange andre jakker, der findes. Nemlig at overgangsjakker ofte er en del billigere end store vinterfrakker eller smukke festjakker. Med den mindre pris, kan det være at to nye overgangsjakker kan finde vej ind i garderoben i år. Moden skifter hele tiden, men mange klassiske jakkesnit finder hvert år frem til butikkerne. Mange overgangsjakker er ikke specielt varme, men kan derimod kombineres med en striktrøje, der giver den fornødne varme til jakken. Det gør sig blandt andet gældende for læder- og denimjakker og ikke mindst de tynde trenchcoats.

Lag på lag og kreativitet er indbegrebet af skandinavisk mode

Man må gerne være kreativ, når det kommer til at klæde sig på i overgangen mellem vinter og forår eller når sommeren går på hæld og det bliver koldere. Rigtig mange eksperimenterer med striktrøjer, veste, pelskraver, ponchoer og andre stykker tøj, der kan forlænge levetiden på overgangsjakkerne og kan give et unikt outfit. Alle os fra norden er vant til at have ekstra cardigans og andet tøj, der kan bruges til at forlænge jakkens sæson med op til flere uger. Er man derimod den sporty type, findes der uendelige smarte windbreakers og softshell jakker, der passer til udendørsaktiviteter uden at miste deres praktiske funktion.

Bomberjakken er blevet en ny klassiker

Bomberjakken fungerer til både mænd og kvinder, og har lynhurtigt fundet vej til rigtig manges garderobeskabe. Snittet er almindeligt og klæder de fleste, og så kan materialet og farven varieres i en uendelighed. Bomberjakken er mindre varm end andre populære overgangsjakker, som for eksempel dunjakken , men kan med en god trøje indenunder fungere fra selv de helt spæde forårstimer. Dunjakken er rigtig manges foretrukne overgangsjakke, der dog hurtigt bliver for varm i kombinationen af sol og en rask cykeltur.

Uanset hvilket tøj man har på, er der altid en jakke der passer til

De fleste kan finde en overgangsjakke der passer til dem og deres tøjstil. Er man ikke interesseret i lag på lag løsningen med denimjakke og striktrøje, findes der mange mere elegante jakker, der passer til den mere professionelle påklædning. Mange klassiske frakker, der har helt enkle snit, kan fås i tyndere materialer, der gør dem perfekte som overgangsjakker. Forårsjakkerne i friske forårsfarver er meget populære til de mere elegante og modebevidste kvinder. Jakkerne er nemme at gøre varmere med en tynd uldcardigan inden under, og når forårsvejret bliver lunere, er de perfekte som forårsjakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *