Olmocabe – OO-magazine OO Sundhed Få rørt leddene med en pedaltræner

Få rørt leddene med en pedaltræner


led

Selvom man kommer op i årene, er det utroligt vigtigt, at man stadig holder sig i gang. Fysisk bevægelse er essentielt for et godt og langt liv, også når man er træt i både ben og ryg, og helst bare vil sidde stille foran fjernsynet eller med en god bog.
Den eneste måde at undgå svagelighed eller muskeltræthed er imidlertid ved at træne musklerne. Decideret styrke træning er dog på ingen måde nødvendigt. Mange får sig bare rørt ved at gå ture en gang i mellem eller ved at cykle rundt til venner og familie. Hvis vinterkulden forbyder sådan aktivitet, eller det bare ikke lige er dig, så findes der dog også massevis af andre måder at få trænet indendørs.
En af de nemmeste måder at træne indendørs er med en træningsmaskine såsom en pedaltræner. En pedaltræner minder på mange måder om en motionscykel, men der findes også pedaltrænere med pedaler til armene, så man på den måde kan få rørt kroppen og smurt leddene i både ben og arme.
Til forskel fra en motionscykel, har en pedaltræner dog hver sæde eller styr. Bruger du armene, kan du altså bare placere den på bordet foran dig. Du kan også bruge benene ved bare at lægge den ind under skrivebordet eller lignende.

Brug pedaltræneren i din hverdag

Fordi en pedaltræner er statisk og ikke ligefrem er udmattende arbejde, kan du sagtens bare sætte dig og træne foran fjernsynet eller mens du hører radio. På den måde får du dig rørt, hvor du ellers bare ville have siddet stille i lænestolen.
Mange pedaltrænere har desuden et elektrisk display, så du nemt kan have overblik over din træning, hvor hurtigt du kører og måske endda hvor mange kalorier, du har forbrændt, hvis du går op i den slags.
Hvis du på den måde får gjort det at bruge pedaltræneren til en hverdagsting, så kan det faktisk have rigtig gavnlige effekter for dig og din krop. Først og fremmest er det selvfølgelig altid en god ide at få sig rørt. Særligt pedaltræneren kan dg også hjælpe med at holde gang i leddene i både knæ, albuer og skuldre. Gør man ikke det, kan leddene hurtigt blive stive, når man kommer op i årene. Slutteligt kan det sætte gang i blodcirkulationen, selvom man sidder ganske stille.

Køb din egen pedaltræner

På grund af manglen af et stort stel, styr eller sæde, er en pedaltræner ovenikøbet en ret billig træningsmaskine. Der findes selvfølgelig forskellige typer af forskellig kvalitet, så på den måde kan pedaltrænere godt variere i pris.
Medmindre du ønsker at få en pedaltræner med modstand ligesom en motionscykel, så du virkelig kan træne igennem, er det typiske prisleje omkring 300 kroner. Det er en enormt god investering for daglig motion. Du kan også tage et kig på acu.dk, hvis du gerne vil have endnu mere inspiration til, hvordan du kan få dig rørt endnu mere som senior.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *