Olmocabe – OO-magazine OO Penge 7 tips til at finde den bedste advokat

7 tips til at finde den bedste advokat


jura statuette

Når du har brug for en advokat, kan gode råd være dyre. Hvad skal man gå efter, og hvad skal man gå udenom, når man leder efter en advokat? Her er 7 punkter, der kan guide dig til at finde den bedste advokat.

1. Gå efter specialister

Det er vigtigt, at du finder en advokat, der er specialiseret i lige præcis den type jura, du står og bakser med. Det kan ikke svare sig, at benytte en skilsmisseadvokat i en strafferetssag. Du skal gå efter en advokat, der er specialist i maks tre områder. Ellers kan du være sikker på, at det er en person, der ikke er specialiseret i noget som helst.

2. Spioner online

Der er rig mulighed for, at tjekke din advokat ud på nettet, inden du henvender dig til dem. Du skal først og fremmest se, om der er et website, og hvordan det ser ud. Du kan også med fordel undersøge, om der er nogle avisartikler eller diskussioner af netop dette firma på nettet.

3. Find en du kan tale med

Når det handler om jura, handler det også om tillid. Det er vigtigt, at du finder en advokat, du kan lide at snakke med. Hvis der er dårlig kemi mellem jer, vil det blive et langt og svært forløb i skal igennem. Det er helt centralt, at du stoler på din advokat.

4. Spørg dit netværk

Det er altid en god ide at spørge familie, venner og kolleger til råds, inden man vælger en advokat. Selvom du er god til at researche, og du kan finde mange gode advokater ved at søge på nettet, er der en stor sikkerhed forbundet med at vælge en, som er blevet anbefalet personligt.

5. Hvor i landet

Du skal overveje, om det er vigtigt, at din advokat er tæt på dig. I mange sammenhænge kan du sagtens have en advokat, du korresponderer med via internet eller telefon. Men der er også situationer, hvor det er rart, at kunne mødes med sin advokat face2face. Undersøg, hvilke specialister, der bor i nærheden af dig, og tag beslutningen ud fra dit behov.

6. Hvad koster det

Det kan være en dyr affære, ikke at have styr på prisen, inden du indleder et samarbejde med en advokat. Når du henvender dig første gang, skal du bede om et prisoverslag. Du skal også spørge, hvor stort udsving, der kan være i prisen. Hvis prisen bliver dyrere, end overslaget, skal advokaten informere dig om det.

7. Indhent flere tilbud

Når du har overvejet, hvilken type advokatbistand du har brug for, og hvor i landet du leder, skal du indhente flere tilbud. Der kan være mange penge at spare ved at få tilbud fra flere steder. Og der er ofte tale om den samme service – det er jo det, du beder om tilbud på.

Nu har du nogle gode redskaber til at finde den allerbedste advokat. Hvis du vil vide mere om advokatbistand og jura, kan du læse mere på denne side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *